Priročniki

Ustvarjalni priročniki Rade Kos

Rada Kos je avtorica priročnikov v zbirki ustvarjalnih delavnic.
Od leta 2007 izdaja v lastni založbi (Allegro d.o.o.).
Zadnje priročnike je uvrstila v svojo serijo TOPP tudi nemška založba FrechVerlag GmbH.
 
Priročnike lahko kupite v vseh dobro založenih knjigarnah in hobi trgovinah.
Večje količine lahko naročite pri avtorici Radi Kos.

 Vsi naročniki revije Prostočasnik imajo pri nakupu knjige
20% popust!Preproste stvari za male dlani

Mali umetniki potrebujejo vedno nove izzive. Raziskujejo in prežijo na priložnosti za spoznavanje sveta okoli sebe. Njihova vnema in ustvarjalnost sta neizmerni. Spodbujajmo jih in jim pomagajmo razvijati spretnosti, uporabljati domišljijo in upodabljati pravljične junake.

Priročnik Preproste stvari za male dlani je mozaik številnih izdelkov, narejenih iz najrazličnejših dostopnih materialov, ki se jih bodo lahko lotili otroci različnih starostnih skupin. Tehnike so preproste in primerne tudi za manj spretne. Prepričana sem, da se boste z navdušenjem lotili dela tudi odrasli.

72 strani, 30 različnih tehnik, 150 primerov, fotografije izdelkov, fotografije postopkov, opisi materialov in pripomočkov za delo. Podrobno so opisane tehnike izdelave. Potek dela po korakih je nazorno prikazan s fotografijami. V priročniku so tudi motivi za pomoč pri ustvarjanju.

Priročnik bo v prodaji v vseh dobro založnih knjigarnah in trgovinah z ustvarjalnimi materiali. Cena priročnika bo v redni prodaji 19,90 EUR.

Do izida 16. novembra velja prednaročniška cena 15,90 EUR.
V ceni ni vključena poštnina.

Knjiga bo po redni ceni 19,90 EUR dostopna v vseh dobro založenih knjigarnah inn trgovinah z ustvarjalnimi materiali.

Naročila:
telefon: 041 805 988, 01 51 55 600
e-pošta: revija@prostocasnik.si

Kleine Ideen aus Naturmaterial 

Nemška razširjena izdaja slovenskega priročnika Ustvarjajmo z naravnimi materiali

Ideje za ustvarjanje z naravnimi materiali. Izdelava drobnih daril in dekoracij s preoblikovanjem lesa, volne, semen in drugih naravnih materialov bo popestrila ustvarjanje v vseh letnih časih. 

Založnik: Frechverlag GmbH, Stuttgart

Kleine Ideen aus Naturmaterial 

 

 

 Kleine Fruehlingsfreuden

Priročnik je namenjen ustvarjanju v času velikonočnih praznikov.
Nemška izdaja
Založnik: Frechverlag GmbH, Stuttgart
84 strani
Kleine Fruehlingsfreuden

 

Ustvarjamo z naravnimi materiali

Ideje za ustvarjanje z naravnimi materiali. Izdelava drobnih daril in dekoracij s preoblikovanjem lesa, volne, semen in drugih naravnih materialov bo popestrila ustvarjanje v vseh letnih časih otrokom, staršem, učiteljicam in vzgojiteljicam.
V novem ustvarjalnem priročniku Ustvarjamo z naravnimi materiali najdete raznovrstne zamisli za ustvarjanje z nazornim prikazom poteka dela po korakih in barvnimi fotografijami, za lažje delo so v pomoč tudi vzorčne predloge. Podatki o knjigi:
- 27 različnih tehnik
- 102 primera
- fotografije izdelkov
- postopki po korakih
- vzorčne predloge
- opisi materialov in pripomočkov za delo
Založnik: Allegro d.o.o. Ljubljana
64 strani, format 20 x 20 cm
14,90 EUR

Drobna božična presenečenja

Priročnik je namenjen malim in velikim ustvarjalcem, ki radi ustvarjajo v prostem času in iščejo zamisli za delo ter vzgojiteljicam in učiteljicam za popestritev njihovega dela.
V priročniku so predstavljeni izdelki, ki jih lahko izdelamo v božičnem in novoletnem času: adventni venčki, adventni koledar, voščilnice, darilna embalaža, okraski, darila.
Podrobno so opisane tehnike izdelave. Potek dela po korakih je nazorno prikazan s fotografijami. V priročniku so tudi motivi za pomoč pri risanju.


Podatki o knjigi:
- 25 različnih tehnik
- 72 primerov
- 100 fotografij izdelkov
- 85 fotografij postopkov
- opisi materialov
- pripomočkov za delo in tehnik šivanja
- vzorčne predloge za pomoč pri delu
Založnik: Allegro d.o.o. Ljubljana
60 strani, format 20 x 20 cm
14,90 EUR

Kleine, feine Weihnachtsideen


Nemška izdaja slovenskega priročnika Drobna božična presenečenja
Založnik: Frechverlag GmbH, Stuttgart
84 strani
 


Reč torta

»Knjiga, ki pokaže, da so priprava, peka in krašenje torte enostavni in zabavni. Da zmorejo tudi manj spretni pripraviti prijeten in zabaven pričetek rojstnega dne za vse družinske člane.«
V knjigi so izbrani družinski recepti avtoric, babic, tet in prijateljic, nekaj pa sta jih avtorici ustvarili sami in preizkusili v preteklih letih. Čokoladne, skutne, sadne, smetanaste, kokosove, … Torte za izkušene, manj izkušene in tiste, ki jim peka ne leži. Postopki za izdelavo domiselnih in enostavnih okrasitev iz marcipana, bombonov, čokolade, cvetov, igrač in sadja so podrobno predstavljeni in opisani na 72 straneh.
14,99 EUR

Mojstrovine iz papirja

 Priročnik je namenjen malim in velikim ustvarjalcem, ki radi ustvarjajo s papirjem in iščejo nove ideje za delo.
V njem so predstavljene številne možnosti, ki jih papir kot oblikovalski mateiral nudi ustvarjlacu. Podrobno so opisane tehnike izdelave. Potek dela po korakih pa je nadzorno prikazan z barvnimi fotografijami. Zadnji del prioročnika so motivi za pomoč pri risanju.
Založnik: Antus Jesenice d.o.o.
68 str., 7,90 EUR

 

Ustvarjajmo z otroki

V priročniku so predstavljene ideje za različne priložnosti: praznične dni, otroška praznovanja, obdarovanja, okrasitev otroških sob in popestritev počitniških dni. Številne tehnike s podrobno opisano razlago po korakih so opremljene z barvnimi fotografijami. Priložene so vzorčne pole z motivi za pomoč pri risanju.
Priloge: Vzorčne pole z motivi
Založnik: Antus Jesenice d.o.o.
64 str., 7,90 EURVoščilnice

Priročnik je vir idej za izdelavo voščilnic ob različnih priložnostih: božičnih in velikonočnih praznikih, porokah, rojstvih in otroških rojstnih dnevih in drugih praznovanjih, ter izdelavi razglednic z morja. Opisanih je 32 tehnik in 118 primerov voščilnic s podrobno in jasno razlago po korakih. Postopki izdelave so opremljeni z barvnimi fotografijami. Priloženi sta še dve vzorčni poli z motivi v naravni velikosti za pomoč pri risanju.
Priloge: 2 vzorčni poli z motivi v naravni velikosti
Založnik: Antus d.o.o., 68 str., 7,90 EUR


Čarobne poslikave svile II.

Tretji priročnik slikanja na svilo govori o treh tehnikah: konturni tehniki, konturni tehniki na podlagi in akvarelni tehniki. Vsaka izmed njih ima podrobno opisane materiale in pripomočke ter postopke dela, ki jim sledi razlaga na primerih. V knjigi je 19 primerov z vzorci.
Založnik: Antus Jesenice d.o.o.
68 str., 7,90 EUR

Čarobne poslikave svile - kravate

V priročniku o poslikavi kravat boste izvedeli vse o zgodovini kravate, načinih zavezovanja, kako pomanjšujemo in povečujemo vzorce ter kako jih prenesemo na tkanino. Predstavljene so različne kvalitete svile, postopek utrjevanja barv ter pogoste napake pri poslikavah in kako jih odpravimo. Opisana sta konturna in akvarelna tehnika, ki sta tudi predstavljeni na 45 primerih s podrobnimi opisi dela in skicami.
Založnik: Antus Jesenice d.o.o.
68 str., 7,90 EURČarobne poslikave svile – tehnike


V priročniku je na kratko predstavljena zgodovina svile in njena pot na zahod, ter svila kot material za slikanje. Podrobno so opisani materiali in pripomočki za delo, napenjanje svile na okvir ter tri osnovne tehnike: konturna tehnika, tehnika prelivanja in tehnika s soljo. V priročniku je 20 primerov rut in šalov z opisom postopkov poslikave ter skicami vzorcev.
Založnik: Antus Jesenice d.o.o.
68 str., 7,90 EUR

Slikanje na steklo

V priročniku o poslikavi stekla se boste seznanili z materiali in pripomočki za delo, vrstami barv, konturnimi sredstvi in izdelki iz plastike in stekla, ki jih je mogoče poslikati. Predstavljena je tehnika poslikave in postopek utrjevanja, ter 26 primerov s postopki dela.
Založnik: Antus Jesenice d.o.o.
68 str., 7,90 EUR